Раниците ни дават удобството тежестта да бъде разпределено равномерно на раменете и гърба. Но, ако прекалим с пълненето й, дългото носене отново създава известни неудобства. Особено ако сме фенове на планинските преходи или дългите разходки из нови места.

За всички нас вече има и решение - HoverGlide. Това е първата "плаваща" раница, която ни позволява да носим доста багаж, без всъщност да усещаме неговата тежест.

Дори просто да носим лаптопа и други принадлежности всеки ден до офиса и на обратно, пак ще усетим удобството, създадено първоначално за американските военни.

А то идва от технологията (Suspended Load Technology), която раницата използва. Комбинацията между раница и технологии вероятно свързваме с обезопасяване от крадци, вградени слушалки или USB пост. Но именно затова HoverGlide може да се нарече иновация.

Снимка 375642

Източник: Facebook / HoverGlide - World’s 1st “Floating” Backpack

Технологията, внедрена тук, е свързана с най-важната функция на раницата - пренасяне на вещи. Тя е на пръв поглед доста проста, но пък достатъчно ефективна - 20-инчова рамка, на която самата раница се движи нагоре и надолу, докато ходим.

Според създателите на HoverGlide, по този начин ефектът от тежестта се намалява с цели 86%. А това ни позволява да се движим много повече и да се изморяваме по-малко. Позволява ни и да носим по около пет килограма повече на гърба си.

Освен това, рискът от мускулни болки и схващания, както и проблеми с гърба, се редуцира значително. Раницата се движи нагоре и надолу по своята релса и не е плътно прилепена към тялото, пише Daily Mail.

Въпреки че изобретението е създадено от учени от Университета в Пенсилвания преди 12 години, чак следващият месец ще започне кампания по събиране на средства в Kickstarter с цел пускане на "плаващата" раница на пазара.

Японско изобретение помага да преодолеем гравитацията

Японско изобретение помага да преодолеем гравитацията

Уникална идея и концепция

Тя ще се предлага в четири модела - за всекиго по нещо. Цената обаче все още е мистерия.