Ако сте любители на новите технологии и обичате модата, принтерът на Джошуа Харис е точно за вас. Идеята на дизайнера е във всеки дом да има принтер, на който всеки да може да си отпечата желаната от него дреха. Според Джошуа, в недалечно бъдеще и големите корпорации, и независимите дизайнери ще престанат да продават дрехите си в нормалните магазини.

Снимка 254430

Не можем да си кривим душата, че и в момента голяма част от покупките на дрехи се случва онлайн. Фешън маниаците нямат спирачки. Заедно с големите търговски центрове ще се отидат и големите наеми и разходи за заплати. Концептуалната идея на Джошуа Харис всъщност представлява универсален принтер, който буквално отпечатва дрехи. Дизайнерът е уверен, че до 2050 г. изобретението му ще присъства във всеки дом.

Снимка 254431

Потребителят си купува специална касета, в която производителят е опаковал необходимите елементи за създаването на дреха. Когато човек почувства желание да обнови гардероба си, той отива на сайта на любимата си марка, като предварително е заредил касетата в принтера си и единственото, което трябва да направи е да натисне "принт". След секунди тоалетът е при собственика си.

Снимка 254436

Не се знае как ще реагират големите модни марки на идеята на дизайнера да се принтират техните продукти. Много модни спецове са скептични, че джаджата ще проработи. В модния бранш се притесняват, че много недобросъвестни компании ще припечелват на техен гръб и пазарът ще бъде наводнен от ментета.