След като за обикновен човек е повече от невъзможно да бъде напълно обективен по отношение съревнованието между Android и iOS устройства, разчитаме на платформата Consumer Reports, която винаги е максимално безпристрастна в оценките си.

Наскоро тя публикува оценката си за това кой е най-атрактивният за потребителите модел на пазара към момента и... та-дааа - това не е iPhone.

Изглежда, че Galaxy Note 9 води в повече параграфи от флагманите на Apple, но пък е важно да кажем, че XS и XS Max не са толкова далеч от устройството на Samsung.

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Плащаме повече от два пъти реалната му стойност

Note 9 също има големи подобрения в тези направления, но снимките на iPhone се считат за по-добри.

Consumer Report потвърждават всеобщото мнение, че Apple са направили големи скокове при издръжливостта на батерията, цялостната производителност и камерата на новите си модели.

Снимка 377993

Източник: Apple

Не сме сигурни обаче как не лошата батерия се сравнява с абсолютния мастодонт на Note 9, който издържа над 29 часа с един заряд!

Колко здрав е новият iPhone XS Max

Колко здрав е новият iPhone XS Max

Първите краш тестове са налице

По отношение на издръжливостта и здравината, Note 9 е светлинни години напред. В краш тестове Galaxy Note 9 издържа на много повече тормоз, отколкото стъкления iPhone.

Изглежда, съотношението цена-качество е силно в полза на Note 9, но не сме сигурни дали пък Consumer Reports не дават твърде много точки на Samsung, заради здравината на корпуса.

iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4 - всичко за тях

Всичко за iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4

Какво ново ни предлага Apple с тазгодишните си модели

Във всеки случай и Note 9, и iPhone Xs, и XS Max са наистина уникални машинки, които могат да ни дадат много повече от който и да е миналогодишен модел.