Ето, че дочакахме и първите краш тестове на тазгодишните модели на Apple, които идват с най-здравото стъкло до момента (или поне както всеки пък казват от компанията). Но историята сочи, че това твърдение няма кой знае каква стойност.

iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4 - всичко за тях

Всичко за iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4

Какво ново ни предлага Apple с тазгодишните си модели

Както знаем, новите iPhone телефони са със стъклен корпус и алуминиева рамка, което навява лоши спомени на хора, ползвали iPhone 4.

Колегите от PhoneBuff подлагат големия iPhone XS Max на няколко изпускания от метър и метър и половина, за да разберат, дали Аpple са сътворили по-здрав стъклен телефон отпреди.

Новият iPhone има огромен проблем

Новият iPhone има огромен проблем

Ето какъв

Резултатите не са кой знае колко впечатляващи.

При падане върху твърда повърхност със задната част надолу, гърбът на XS Max се пуква от първи опит, но "паяжината" на счупването е доста компактна.

Снимка 381112

Източник: YouTube

Ситуацията изглежда приемлива при изпускане на някоя от страните, където алуминият посреща земята само с леки одрасквания.

Снимка 381111

Източник: YouTube

Проблемът е когато изпуснем XS Max по лице. Тогава счупването изглежда доста по-комплексно, а при повторно изпускане тъч-екранът престава да работи в някои части.

Тим Кук иска всички да сме с iPhone

Тим Кук иска всички да сме с iPhone

Цените на iPhone са по-достъпни от преди

Маниаците от PhoneBuff сравняват флагмана на Apple със Samsung Galaxy Note 9, но е трудно да кажем кой печели състезанието по здравина.

Note 9 се пропуква на доста повече места при нормални изпускания, но пък екранът остава функционален след няколко лицеви изпускания, които се оказват пагубни за този на XS Max.

И в двата случая става въпрос за едни от най-добрите (ако не и най-добрите) и скъпи смартфони в момента.

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Плащаме повече от два пъти реалната му стойност

Склонността им да се чупят едва ли ще определи избора ни, но би било много добра идея да държим телефона си в калъф, независимо кой от двата модела ще изберем.