Конференцията CES (Consumer Electronics Show) се провежда в началото на всяка година и събира технологични гиганти от цял свят, които представят най-новите трендове в технологичния сектор.

Тазгодишният форум стартира утре в Лас Вегас, а ето и някои от основните теми, по които ще се движи събитието.

Началото на 5G

Снимка 332291

Източник: iStock

Очаква се компании от ранга на Intel, Qualcomm и Verizon да обявят напредъка си в развитието на 5G устройства. Следващото поколение интернет ще предложи много по-бърз и устойчив обмен на данни от настоящата 4G технология. Ще научим и повече за първите по-масови тестове, които ще се проведат по време на Олимпийските игри в Южна Корея тази година.

Как 5G интернетът ще промени живота

Как 5G интернетът ще промени живота

Следващото "голямо нещо" в технологиите

Еволюцията на автономните коли

Снимка 332292

Източник: Fisker

Светът се доближава до безпилотното шофиране все по-близо, като през следващите няколко дни се очаква Mercedes-Benz, Toyata и Ford да направят изявления относно работата си в тази посока. Бутиковият бранд Fisker също ще разкаже за работата си по луксозния EMotion автомобил, който ще се конкурира с роудстъра на Tesla.

Дигитално здраве

Снимка 332294

Източник: iStock

Apple от няколко години правят големи крачки към развитието на технологии, които ни помагат да следим здравето си. По време на CES 2018 се очаква да видим нови изобретения, като слухови апарати свързани с клауд технология, лекуване чрез аугментирана реалност и други.

Смартфони

Снимка 332293

Източник: iStock

Най-големият въпрос, който вълнува всички, е дали Samsung ще обяви новите си Galaxy S9 телефони по време на тазгодишния форум.

Ситуацията е същата и с LG, за които се вярва, че може би ще покажат LG G7 смартфона си за първи път.

Очаква се Sony да представи новия си Xperia XZ1 Premium, който най-вероятно ще бъде с голям екран, обземащ цялата предна част на телефона.