Само часове след мащабното изтичане на снимки и информация вчера, Samsung представи официално новото си бижу от среден-висок клас - Galaxy A9, първият смартфон с четири задни камери.

Samsung Galaxy A9 е първият телефон с четири задни камери

Samsung Galaxy A9 е първият телефон с четири задни камери

Дори не можем да си представим как ще изглеждат снимките

Трябва да признаем, че тазгодишните модели на Samsung - на теория и визия, изглеждат повече от добре, и не виждаме A9 да се отклонява от този тренд.

Снимка 383109

Източник: Samsung

Още вчера стана ясно какви ще са показателите на четирите камери - главна камера с 24МР и f/1.7 за детайлни изображения; телефото камера с 10МР и f/2.4 за кристални Portrait Mode снимки; 120-градусов, широкоъгълен сензор от 8МР и камера за дълбочина на снимките от 5МР и f/2.2.

Снимка 383193

Източник: Samsung

Дисплеят идва в приятен 6.3-инчов вариант и използва собствените AMOLED панели на Samsung. Компанията е запазила скорошната си традиция за 18.5:9 мащаб на екрана, който е с резолюция от 1080х2220 пиксела.

A9 се предлага в три атрактивни цвята - хайверено черен, лимонадено синьо и розова дъвка, като последните два са с градиент на цветовете в задната си част.

Като заговорихме за задна част - и тук е от стъкло. Изглежда това е модата при производителите през тази година.

Телефонът има във варианти с 6 и с 8GB RAM, което е по-високо от обикновено за телефони от среден клас.

Батерията пък е почти като тази на премиум смартфона Note 9 и е с 3800mAh.

По-добър ли е Galaxy Note 9 от iPhone XS Max

По-добър ли е Galaxy Note 9 от iPhone XS Max

Какво сочат данните на Consumer Reports

A9 ще влезе в продажба през месец ноември за 599 евро в Европа. Честно казано, не виждаме защо не бихме си го купили, ако сме фенове на Android.