Миналата година BMW обяви, че възражда осма серия. През 1989 г. е представено първото купе "осмица", а след няколко месеца се очаква официалното пускане в продажба на обновения модел, който няма нищо общо с ретро предшественика си. 

Снимка 362072

Източник: Facebook / BMW M POWER

На автомобилни изложения вече бе представен прототип на M850i xDrive. Следват редица тестове, а автомобилът е заснет с обичайния камуфлаж да развива сериозни скорости. Именно подобен тест завърши фатално. И то дни преди официалното представяне на модела утре, 15 юни, на пистата Льо Ман.

37-годишен тест шофьор катастрофира с поверения му автомобил в Бавария. Спътницата му, на 53 години, загива след удара, предава The Drive. Налага се купето да бъде разрязано от пожарникари, тъй като BMW-то се е превъртяло няколко пъти и е смачкано до неузнаваемост.

Снимка 362076

Източник: Facebook / The Fast Lane Car

От компанията производител потвърдиха за тежкия инцидент. Полицията пък посочва като най-вероятна причина за него високата скорост. Но видимо той няма да помрачи еуфорията от възраждането на емблематичната осма серия.

Какво му е новото на новото BMW X3

Битката на поколенията

Баварската марка разкри какви са разликите между старото и новото поколение

Освен състезателния модел, с който BMW ще се завърне на френската писта след седемгодишна пауза, за първи път ще видим и M850i xDrive без камуфлаж и в завършен вид.