Повече от 250 деца се включиха в Международния ден на готвача. Програмата има за цел да образова, мотивира и популяризира балансираното хранене и активния начин на живот сред подрастващите.

Официални гости, шеф-готвачи, учители, родители и деца, споделиха любовта си към готвенето и показаха нагледно, че здравословната храна освен полезна е и много вкусна.

Шеф Жоро Иванов, президент на кулинарната асоциация "Евро-Ток България", сподели, че е много щастлив да отбележи професионалния си празник в компанията на толкова много усмихнати ученици, които искат да се развиват в тази професия.

Снимка 258743

Шеф Андре Токев, който е добре познат от телевизионния екран и е създател и почетен президент на Българската асоциация на професионалните готвачи, показа на децата как да създадат истинско "изкуство в чиния".

Очарователната Дивна се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи, като им разказа много любопитни факти за плодовете и зеленчуците и техните полезни свойства.

Учениците от Софийската професионална гимназия по туризъм помагаха на децата да подредят красиво своите чинии и им издавах тънкости от занаята.

Международният ден на готвача се провежда всяка година на 20-ти октомври и в този ден над 10 милиона готвачи се включват в социални дейности в местните си общности.

На този ден, в цял свят се провеждат мероприятия с амбицията да се насърчи сътрудничеството между местните сдружения на готвачите и програмите на "Здрави деца" на Нестле.