Продукти:

250 г брашно
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
щипка индийско мускатово орехче
115 г масло (стайна температура)
1 яйце
1 жълтък
1 ч л ванилова есенция
1 ч л лимонена или портокалова цедра
175 г захар


Панировка
2 ч л канела
2 с л пудра захар

Приготвяне:
Пресявате брашното заедно със содата и солта и мускатово орехче.
Разбивате маслото със захарта.
Добавяте яйцето, жълтъка и цедрата. Разбивате.
Добавяте брашното и всичко се обърква добре.

Купата се покрива и се остава поне за 30 минути в хладилника.
През това време се нагрява фурната до 190 С.
В малка чиния (купа) се смесва канелата с пудра захар.
С чаена лъжица се взима от тестото и се оформят топки с диаметър околко 2,5 см.
Всяка топка се овалва в канелената смес. Поставя се върху намазнена тава (или хартия за печене) и леко се притискат.

Пекат се около 15-20 минути или докато краищата не почнат да се зачервяват.
Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат.