Все по-често напоследък социалните мрежи стават арена на сблъсъци и последващи престъпления в реалния живот. Някои от тях доста тежки, пишат от TechNews.bg

Преди броени дни 22-годишният американец Джамег Блейк от Харлем уби своя приятел Куейм Данси след свада в Twitter, предаде Ню Йорк Дейли Нюз.

Без особена причина двамата си разменяли обиди през микроблогърската услуга. Когато виртуалната караница достигнала своя апогей, Блейк предприел физическа саморазправа и застрелял Данси.

Майката на жертвата все още не може да повярва, че общуването в интернет води до такива ужасни последствия. "Обидите в мрежата не са повод да застреляш някого. Това е просто лудост! Дори се страхувам да мисля какво наистина се случва в Twitter", споделя тя.

Блейк е арестуван от полицията, но не признава своята вина. Съдът обаче възнамерява да използва неговите съобщения в Twitter като доказателство за извършеното престъпление.

И досега социалните мрежи са били инструмент за решаване на съдебни спорове. Те са осигурявали алиби или обратно - разкривали престъпници.