Водката служи не само за пиене, тя има много други полезни приложения. Тя е добър заместител на скъпи продукти и върши същата работа. Водката може да се използва за красота, здраве и за някои ежедневни проблеми.

Вижте 10 необичайни употреби на водката:

Премахва лепило

На всеки му се е случвало да отлепи лепенка и да остане слой лепило, по който започват да се лепят различни мръсотии. Накиснете парцалче с водка и потъркайте лепилото, ще изчезне веднага.

Освежава дъха

Ако нямате вода за уста под ръка, водка с малко канела в нея ще освежи дъха ви моментално. Само не я гълтайте, защото няма да е приятно.

Премахва миризми

Премахва нежеланите миризми от мебели и дрехи. Нужно е само да смесите 3:1 вода към водка и да напръскате.

Чисти прозорци

Водка, разредена с вода, е прекрасен начин да почистите огледала, прозорци и очила, без да използвате тежки химикали.

Облекчава болката

Известно е, че консумацията на водка лекува болката, но тук става въпрос за друго. Сложете цвят от лавандула в чаша вода, оставете чашата на слънце поне за 3 дни, за да се извлекат всички масла. После прецедете и намажете със сместа болното място.

Зъбобол

Най-накрая метод, при който водката да се пие. Ако ви боли зъб, жабуркайте се с водка. Тя ще дезинфекцира устата и ще доведе до изтръпване, което ще облекчи болката.

Екстракти

Качествените екстракти за готвене са скъпи. С водка можете да си направите екстракт от всичко. Напълнете буркан с водка и добавете есенцията, която искате да извлечете, например портокала, лимон или мента. Оставете да престои поне седмица преди употреба.

Лекува пърхот

Сложете чаена лъжичка сушен розмарин в чаша водка и оставете за няколко дни. След това намажете скалпа си и оставете да изсъхне преди да се измиете.

Премахва петна

Ако имате петно от мастило или червено вино, просто леко го напоете с водка и забършете внимателно със суха кърпа. Това ще накара петното да се изпари.

Отпуска мускулите

Ако сте схванати или имате мускулна треска, смесете еднакво количество вода и водка и я замразете в плик. Водката ще попречи на водата за замръзне напълно. Сложете студения плик върху проблемното място.

ВИДЕО: