2018 г. е на път да си отиде, но след нея ще останат спомените за една доста разнообразна и турбулентна година за интернет обществото.

За добро или лошо, онлайн пространството отдавна се е превърнало в огледало на всеобщите вълнения на хората по планетата. А това ни позволява в края на всяка година да създаваме аматьорски психопрофил на човешкия вид, според това какво сме търсили в Google през конкретната година.

Вчера, 13 декември, търсачката обяви кои са били най-търсените думи в няколко различни категории през 2018 г. Трябва да признаем, че успяхме да предвидим немалка част от тях.

YouTube, Кайли Дженър и видеата, които гледахме и харесвахме най-много през 2018 г

Най-популярните видеа в YouTube за 2018 г.

От раждане, през раздяла до самобитен басейн

Най-търсените личности през изминалата година са били (във възходящ ред) Клоуи Кардашиан, Логан Пол, Силвестър Сталоун, Деми Ловато и херцогинята на 2018 г. - Меган Маркъл.

Снимка 393216

Източник: GettyImages

Както казахме, няма изненади.

Най-търсените новини в Google, съвсем очаквано, са били онези, които са имали връзка със Световното по футбол. След тях идват новостите около урагана Флорънс, резултатите на тото в САЩ и кралската сватба.

Меган Маркъл, класацията за Човек на годината на Time и нейното място в нея

Заслужава ли Меган Маркъл да е Човек на годината

Размисли и страсти за херцогинята

"Черната пантера" е бил най-търсеният филм през 2018 г. Второ, трето и четвърто място също са заети от филми на Marvel, а именно "Дедпул 2", "Венъм" и "Отмъстителите: война безкрай".

Снимка 339925

Източник: imdb.com

Класацията за най-много търсения от всички категории изглежда ето така:

  1. Световно първенство
  2. Авичи (Avicii)
  3. Мак Милър
  4. Стан Лий
  5. "Черната пантера"

Не сме психолози, но ни се струва, че отделяме твърде много време за забавления и светски личности, и твърде малко за реалните проблеми по света. 

Би било интересно да видим в тези класации думи като "мир" и "климатични промени", но уви, Меган Маркъл и Логан Пол са далеч по-вълнуващи. Засега поне.

Колко пари направиха Логан Пол и KSI от мача си

Колко пари направиха Логан Пол и KSI от мача си

Влогъри изкарват милиони от бокс