В света на киното често се налага актьорите да пренебрегнат всякакви морални задръжки, за да се превъплътят достоверно в поверените им роли. Така например видяхме еротични сцени между мъже като например тази между вече покойния Хийт Леджър и близкия му приятел Джейк Гиленхаал в "Планината Броубек".

Не е по-лесно и при дамите, които също се озовават в ситуация да са интимни с партньори от собствения си пол на екран. При едни се получава, при други - не, но нека все пак да видим кои са 10-те най-добри еротични сцени в тези случаи в киното. В девет от тях става дума за жени, в един - за мъже.

 

1. Джина Гершон и Дженифър Тили - във филма "Връзката" (Bound) от 1996. Дебютната лента на братя Уашовски прилича твърде малко на "Матрицата". "Връзката" претендира да е първият лесбийски филм, създаден за масовата аудитория. Гершон е бивша затворничка, която съблазнява или може би самата тя бива съблазнена от скучаещото гадже на мафиот. Специален консултант за следващата сцена е известната феминистка и секс инструкторка Сюзи Брайт. Затаете дъх...

________________________________________________

2.Селма Блеър и Сара Мишел Гелар - във филма "Жестоки игри" (1999). В конкретната сцена Катрин (Сара) учи Сесилия (Селма) да се целува, за да я подготви за бъдещата й среща със Себастиян (в ролята: Райън Филип). Според мнозина единственият минус е фактът, че и двете актриси са облечени...

 


3.Денис Ричардс и Нийв Кембъл - във филма "Лудории" (1998). Сцената се развива в басейна, а за двете актриси въобще не изглежда случващото се да е особено неприятно. Отстрани са наблюдавани от персонажа на Кевин Бейкън, който ги заснема през камерата си.
4.Карин Дуайър и Кристина Кокс - в малко известния "Better that chocolate" (1999). В сцената, която е доста хард, двете дами впечатляват с рисунки по тялото си (боди-арт) и още нещо...

5. Елън де Дженерис и Шарън Стоун във филма "Ако стените можеха да говорят 2". Като се има предвид, че първата си е отявлена любителка на своя пол и сега дори ще сключва брак с приятелката си, а втората си е фен на провокациите открай време, май реалистичното им изпълнение можеше да се очаква.
6.Анджелина Джоли и Елизабет Мичъл - във филма "Джиа" (1998). В една от първите си роли в киното Джоли и звездата от "Изгубени" пресъздадоха сочената и до момента за класика лесбийски сцени в историята на киното. В интерес на истината, цялата лента се развива именно около отношенията между двете жени.
7.Хедър Юргенсен и Дженифър Вестфелд - във филма "Да целунеш Джесика Стейн" (2001). В доста провокативната сцена двете актриси разговарят с двама мъже за това какво сексуално намират в женското тяло, докато се галят една друга под масата.
8.Елизабет Бъркли и Джина Гершон - във филма на Пол Верховен "Шоугърли" (1995). Двете играят стрийптизьорки, но докато първата пробива в занаята, втората вече е на върха. Това обаче не се оказва пречка между тях да има изгаряща страст. С този филм Елизабет Бъркли успя да направи име в Холивуд.
9. Алиса Милано и Шарлот Луис - във филма "Обятията на вампир" от далечната 1994 година. В интерес на истината това дори бе една от най-малко скандалните сцени в лентата.
10. Лора Елена Харинг и Наоми Уотс - в поредната скандална продукция на Дейвид Линч - "Мълхоланд Драйв " (2001 г.). Реалистичността на сцената между двете дори постави сериозни въпросителни около сексуалните им предпочитания. До момента нито една от тях обаче не е признала да има подобни отношения с представител на собствения пол.
За тези, на които подобни неща не са по вкуса може да предложим: 11. Шон Уилям Скот и Джейсън Бигс - къде насериозно, къде на шега, през 2002 година двамата получиха приза за "най-добра еднополова целувка" на MTV Movie Awards. Ние препоръчваме, който желае, да си я открие сам в "Американски пай 2"... :) А ако говорим насериозно, то Хийт Леджър и Джейк Гиленхаал дадоха пример с играта си в тази насока в "Планината Броубек".