Белгийската принцеса Стефани де Ланой и съпругът й Гийом ­ наследникът на престола във великото херцогство Люксембург, са у нас за снимките на френския филм „Младият Перез", казаха пред столичен вестник продуцентите на лентата.

Аристократичната двойка е сред главните действащи лица в историческата драма за легендарния френски боксьор от тунизийски произход Виктор Перес. Неговата роля се изпълнява също от професионален боксьор ­ олимпийския шампион от Сидни в най-леката категория Брахим Аслум.

33-годишният спортист влиза в образа на родения в еврейския квартал на град Тунис боксьор, който на 21 години става световен шампион. От 30-те години той живее в Париж, където е заловен от нацистите през 1943 г. като чужд гражданин от еврейски произход. Две години по-късно умира в концентрационния лагер Глайвиц.

Действието на историческата лента се развива основно през 40-те години на ХХ в. и заради това част от центъра на София осъмна в свастики. Червени хитлеристски знамена бяха спуснати от балконите на старите кооперации на улиците „Веслец", „Цар Симеон", „Париж" и „Московска". В Божурище пък ще бъде изграден цял концентрационен лагер, където ще продължат снимките.

Режисьор на супрепродукцията „Младият Перес" е Жак Куаниш, а ролята на нациста се изпълнява от британеца Брус Пейн. Сценаристи са Йони Дамон и Жак Куаниш.