Джина Стоева се грижи за себе си, колкото и да е заета - ходи на фитнес и на походи на Витоша, на сауна, а докато е вътре, маже лицето си с мед, за да излязат всички токсини, които са се натрупали в кожата ѝ, съобщи 24 часа.
Спазва и основни правила за здравословно хранене. На първо място - никога не гладува. Знае от своя фитнес инструктор, че когато човек иска да отслабва, трябва да яде. Въпросът е какво.
"Колкото повече продукти се смесват, толкова по-трудно се обработват от организма", казва Джина. Затова тя е доволна от диетата на Ваня Червенкова, в която се ядат два дни зеленчуци, два дни картофи, два дни пиле и т.н. "Имаше ефект. Чувствах се добре - хем сита, хем ми беше леко", добавя още певицата. С такова меню бизнесдамата свали 18 кг за 3 месеца.
През повечето време Джина спазва свой личен режим, който е изградила през годините. Сутрин пие кафе с мед и мляко, после фреш или плод, а след час-два яде кисело мляко. Понякога с мюсли, но напоследък по друга изпитана от нейна приятелка рецепта за силен имунитет.
"В една кофичка кисело мляко се добавя 1 с.л. мед, 1 с.л. орехи - смлени или счукани, малка лъжица канела - тя помага и за отслабване, малка лъжица пектин, който също е много полезен, и 15-20 капки клеева тинктура. Може да се добави и малко пчелен прашец", разказва певицата.
Тя е майсторка на супите - най-често това яде за обяд. Прави пилешка, спаначена, крем супи, а сега си е купила продукти за нова рецепта, която опитала у своя приятелка. "Мъжът ѝ я беше приготвил. Крем супа с тиква, сладък картоф и предварително запържени тиквички на кубчета. Слага се и чесън, лук, праз, а накрая, когато се сервира, се слага и по едно парче меко френско сирене, което леко се разтопява - става уникално вкусна", казва Джина.
"Определено знам за какво служи кухнята. Когато моята дизайнерка я правеше, ме попита: "Ама за какво ти е, ти да не смяташ да готвиш?" Не съм от жените, които са нямали желание да се научат. Харесва ми да готвя още от едно време", разказва Джина Стоева.
Любимото ѝ занимание още като дете било да се прибере от училище и да започне да майстори сладки неща. Едва по-късно се научила да прави ястия, баници. Отскоро умее да меси погача. Приготвила я специално за сина на колежката си Емануела, понеже била сред орисниците на малкия Димитър. Направила я със захар, за да му е сладък животът. "Ние отидохме в ранния следобед и трябваше да си тръгнем по светло, за да няма тъмни неща в живота му", обяснява певицата.
Преди да омеси питката, тя се консултирала с майка си, за която няма невъзможни неща в кухнята. През годините от нея Джина усвоила уменията си в готвенето. Тя обича и да създава уют - да подреди масата, да запали свещи, да пусне хубава музика.
Само преди малко повече от два месеца излезе последното парче на Джина Стоева To The Left, заради което тя обръсна главата си и още поддържа много къса коса. Преди Коледа певицата ще пусна и новата песен, по която в момента работи.