На вчерашната официална премиера на новия български филм "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела" по червения килим Дичо бе придружен от старото си-ново гадже Карина. Скоро той бе засечен да се гушка с бившата си приятелка Диляна Попова в къмпинг "Смокиня", с което двамата събудиха слухове, че отново са заедно. Появата на Дичо с Карина обаче, показа, че те са по-щастливи от всякога и се гледаха влюбено, държейки се за ръце постоянно.

Дичо има второстепенна роля във филма, като пряко си партнира с Део. Те изпълняват ролята на задържани в ареста футболни фенове, като Дичо е от "Левски", а Део от ЦСКА.

В основата на всичко в лентата са двама приятели - Красивия (Ивайло Захариев) и Космонавта (Пламен Великов), които определено умеят да се забъркват в неприятности. Способност, която усъвършенстват през целия филм, защото Красивия дължи пари на ексцентричен мафиот, наричан Бръснача (Георги Кадурин), който въпреки изтънчения си музикален вкус, използва стряскащо крайни методи, когато си събира дълговете.

И естествено, Красивия трябва да върне парите в рамките на една седмица, което не му оставя друг избор, освен с помощта на Космонавта и Шмекера (Тодор Доцев) да се забърка в още по-големи неприятности, опитвайки се да намери десет хиляди. Междувременно успява да се влюби в дъщерята (Рая Пеева) на полицай, който и без това има причини да не го харесва.

Към актьорския състав на лентата се присъединяват още няколко интересни имена. Всъщност второстепенните и епизодични роли са поверени на известни актьори като Асен Блатечки, Деян Донков, Теодор Елмазов и Владислав Карамфилов, познат повече като Владо Въргала. Саундтракът също заслужава внимание, защото е оригинален и доста разнообразен. Освен парчето "Няма да дам" на Дичо, бандата му V.O.XX и Део, в него са включени и изпълнения на Лора Караджова и 100 кила, Funk Busters и Nana&The Gang, които след промоцията изнесоха концерт на паркинга на кино "Арена Младост".