Със Saltimbanco на Cirque du Soleil 10 000 българи празнуваха съществуването на паралелна вселена за забавление, в която дресурата на животни и вербалното общуване са табу.
Говори се с езика на мимиката, нечовешката пластика на акробатите, противоречащите на гравитацията им номера и електриковите цветове на костюмите. Първият от поредицата спектакли рестартира сетивата на фенове от три поколения завчера в столичната зала „Арена Армеец", пише "Монитор"
Двучасовото шоу бе микс от еклектична опера, стендъп комедия на мимове и класически цирк, в който жонглирането с топки и фламенко хореографията на въжехвъргачите изтръгват възклицания от децата.
Над сцената във форма на рибка летяха човешки мозайки, които се сглобяваха за стотни от секундата чрез салта и висш пилотаж в йогата. Върху „опашката" на рибата се мъдреше платформата на бенда, в който клоуни демонстрираха добър синхрон с плейбека на мелодии от твърдия рок, през етно-чил аут до джаз.
На манежа разтегнаха мускул 50 участници от 20 страни, сред които и столичанката Гълабина Каменова. Постояният й адрес е в Израел, а ролята на Роуз Бонбон в Saltimbanco й е поверена от 2009-а. Българска следа в екипа на най-оборотния цирк в света има и в кухнята. Готвачът е нашенец, който от край време промотира кюфтенцата и шопската салата като кулинарен оргазъм сред артистите. Спечелил е най-много привърженици за гювеча, баницата и баклавата, а в навечерието на петъчния спектакъл канеше на супа топчета.
Maldini
на 05.02.2012 в 18:22:59 #1От цялото шоу супата топчета ли беше най-важното че я сложихте в заглавието?! Добре че докато разказвахтре за спектакъла не споменахте и каква тоалетна хартия да се бърсали ....