Коя жена не би искала да е приятелка със стилната и очарователна кинозвезда Одри Хепбърн? Да посещават заедно различни шикозни места из Ню Йорк и Париж, да водят непринудени разговори за живота, да споделят съвети за любовта и модата. Това е мечта и на Либи Ломакс - героинята от романа "Една нощ с Одри Хепбърн", който излиза на български език на 17 юли 2017 г.

Тя е неуверена 29-годишна актриса и е страстен почитател на старите класики и още по-голям фен на безсмъртните екранни богини, които за разлика от нея имат блестящи кариери и вълнуващи любовни истории. Перфектната вечер за Либи е вкъщи с чаша вино и класически филм.

Хубавото в живота на Либи е, че винаги може да разчита на най-добрия си приятел Оли и че най-накрая си намира нова квартира. Лошото - оказва се миниатюрен апартамент, където има място само за един стар диван от склад за филмови декори. А още по-лошото - Либи губи работата си, след като се излага пред целия снимачен екип, но най-вече пред секси лошото момче и кинозвезда Дилън О"Хара. Единственото нещо, което може да я успокои, е за пореден път да гледа любимия си филм "Закуска в "Тифани".

И изведнъж до нея на дивана се появява самата Одри Хепбърн - облечена в добре познатата малка черна рокля, с големите слънчеви очила и винтидж цигаре.

Неочакваната гостенка от миналото, заради която Либи започва сериозно да се съмнява в здравия си разум, изглежда достатъчно реална, за да й дава съвети за кариерата и за романтичните връзки, да съсипе косата й, да поръчва дрехи по интернет, а също така и да си създаде профил в туитър.

Дали с помощта на Одри Хепбърн - елегантната и стилна филмова икона, Либи най-накрая ще успее да намери любовта, да стане уверена млада жена и да превърне живота си в съвременна приказка с щастлив край по холивудски?

"Една нощ с Одри Хепбърн" разкрива обаятелната кинозвезда в по-различна светлина: "Опитах се да балансирам между това да изградя реален и достоверен образ, но от друга страна да не е точно копие на истинската личност, споделя Луси Холидей. Иначе просто можех да напиша автобиография на Одри Хепбърн. Пренасям актрисата в наши дни, в 21. век, което води до много комични ситуации." 

Романът е забавна и сърдечна модерна приказка с блясъка на стария Холивуд, в която феята кръстница е самата Одри Хепбърн.

Снимка 304388