В традицията на големите холивудски хитове руснакът Сергей Минаев създава "Media Sapiens 2" - книгата, с която завършва дилогията си за света на съвременните медии и политика.


Върнал се в голямата игра, медийният спец Антон Дроздиков е на върха. Сега той оглавява медийния щаб на опозицията срещу Путин. Президентът се стяга за третия си мандат през март 2008 г., а опозицията е финансирана от руски олигарх, живеещ в Лондон.

Антон има възможност да дирижира медиите и оттам да решава политиката и бъдещето на страната. Той е проумял, че не любовта, а ужасът е най-силното чувство в масите.

А от друга страна, той знае правилото, че най-добрата новина за медиите е лошата. Затова, като шеф на руските опозиционни медии, Антон си дава сметка, че трябва да се внуши на масите, че управляващите не само не правят живота им по-добър, но дори и не гарантират безопасността им.

И какво по-красноречиво средство за това от инсценирането на един чисто медиен терористичен акт в Московското метро - със стотици "ранени" статисти, линейки и телевизионен екип, който "случайно" е бил наблизо? Или пък война в Грузия?

Но да си играеш с огъня не винаги е безопасно. Започват да загиват и хора. На Антон му предстои пътуване в ада и достигане до най-високия връх...

Ако международният успех на първата книга на Сергей Минаев "Духless" беше сравнен със световния успех на руски класици като Булгаков, сега вече могат да бъдат открити и общи мотиви.

Минаев предлага своята интерпретация на мотива за пътуването в ада и за това как един съвременен PR се среща с дяволите.

"Media Sapiens 2" излиза на 3 януари.