Холивудската звезда Джулия Робъртс бе обявена за най-красивата жена на планетата за рекорден пети път в класацията на списание People. Въпреки че е вече на 49 години, актрисата смята, че най-добрите й години предстоят.

"Хубавата жена", както бе известна тя в началото на кариерата си, оглави класацията за пръв път през 1991 г., година след излизането на едноименния филм с Ричард Гиър, който я направи звезда. Заемала е първото място още през 2000 г., 2005 и 2010 година. Робъртс има и най-престижното отличие в света на американското кино - "Оскар", за изпълнението си във филма "Ерин Брокович" от 2001 г.

Джулия Робъртс: Красотата на 21 век е ненормална!

Джулия Робъртс: Красотата на 21 век е ненормална!

Актрисата заяви и че ще ходи без грим вече

"Поласкана съм. Мисля, че в момента съм в най-добрите си години", коментира сегашната класация актрисата, цитирана от "Ройтерс". Тя е майка на три деца от 14-годишния си брак с оператора Дани Модър.

Робъртс е една от актрисите, които открито се обявяват срещу естетичната хирургия и желанието на хората да остават вечно млади.

През 2017 г. тя ще се появи на екран в драмата Wonder, където играе майка на дете с лицеви деформации, което се опитва да се впише сред съучениците си.