Ако трябва да бъдем честни, филмите, които очакваме с нетърпение до края на годината, не са много. The Irishman обаче определено попада в списъка. Основните причини са две. 

The Irishman, Netflix и какви проблеми изпитва стрийминг платформата с разпространението на филма

Проблемите, които изпитват Netflix с The Irishman

Войната продължава

Първата е, че режисьор на филма е Мартин Скорсезе, а втората - че в актьорския състав намираме живи легенди като Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши.

Като прибавим към вече казаното, че Netflix са похарчили над 160 милиона долара за The Irishman, нещата стават още по-обещаващи. Стрийминг платформата не крие, че именно с този филм иска да щурмува Оскарите и да повтори (а защо не и да надмине) постиженията на "Рома" на Алфонсо Куарон от тази година.

Вече говорихме, че има известни проблеми с договорката за разпространението на филма по кината - едно от задължителните условия, за да се бори за Оскар. Изгледа обаче, че до споразумение се е стигнало, защото Netflix обявиха кога ще видим филма. The Irishman ще се завъти по избрани кина в САЩ от 1 ноември. В Netflix пък го очакваме на 27 ноември.

Вече нямаме търпение, а от Collider разбрахме, че насладата от това да гледаме The Irishman ще продължи доста дълго. Според информация от кинофестивала в Ню Йорк, където филмът ще направи премиерата си, продължителността на The Irishman ще бъде 210 минути. Иначе казано - три часа и половина

Това ни провокира да направим кратка проверка в IMDb и се оказа, че The Irishman влиза в топ 10 на филмите с най-голяма продължителност.

The Irishman, Робърт де Ниро, Ал Пачино, Netflix първи трейлър на филма на Мартин Скорсезе

Първи трейлър на The Irishman с Робърт де Ниро и Ал Пачино

Задължителен за гледане филм

На някои хора може да им се струва много, но ние лично сме готови да стоим и четири часа пред екрана, за да видим какво са сътворили Скорсезе и компания.