Измина седмица откакто на Comic-Con в Сан Диего президентът на Marvel Studios - Кевин Файги, разкри плановете им за следващите две години.

Marvel, Кевин Файги, Comic-Con в Сан Диего и всички продукции, които ще гледаме през следващите две години

Всички филми и сериали на Marvel през следващите две години

Кевин Файги хвърли доста бомби на Comic-Con в Сан Диего

Един от филмите, които определено предизвикаха най-голям интерес, е The Eternals. В него ще видим изцяло нови герои за киновселената на Marvel, създадени от Джак Кърби през 70-те години на миналия век.

В комиксите The Eternals са група безсмъртни воини, създадени от космическите същества селестиълс (Celestials). Те обитават Земята от над 35 000 години и се борят срещу Deviants, които искат да унищожат човечеството.

Кевин Файги каза, че тези герои са нови за киновлселената на Marvel, но през цялото време са били там - просто не сме се срещали с тях. И понеже The Eternals са на Земята от много дълго време, те имат пръст в много исторически събития, а дори не сме подозирали.

Файги потвърди и актьорите, които ще вземат главните роли. Ето и кой - кой е, и кой - какво може.

Икарис (Ричард Мейдън)

Името му не е случайно, защото е взаимствано от древногръцката митология и мита за Икар. В комиксите, а и във филма, нещата няма да седят по този начин, но поне знаем откъде е вдъхновен персонажът. В света на супергероите той е трето поколение Eternals. 

Икарис е един от най-могъщите членове на групичката от супергерои. Той е безсмъртен, притежава свръхчовешка сила и издръжливост. Разбира се, може да лети, но най-якото е, че може и да се телепортира.

Тина (Анджелина Джоли)

Искрено се радваме, че Анджелина ще влезе в киновселената на Marvel. В комиксите героинята й има романтична връзка с Кро - предводителя на Deviants. За момента не знаем дали тази връзка ще се пренесе и на екран, защото Marvel си мълчат за злодеите във филма.

Тина също може да лети и притежава свръхчовешка сила и бързина. Може да се телепортира и владее телепатия. Най-якото е, че може да движи различни предмети само с мисълта си.

Кинго (Кумейл Нанджиани)

Кинго притежава почти всички гореизброените суперсили, но рядко си позволява да ги използва.

Прекарал е години в усъвършенстването на боя с меч и може да се каже, че е непобедим в това отношение. Нестандартното при Кинго е, че е решил да използва уменията си, за да пробива в света на киното. 

Макари (Лорън Ридлоф)

Колкото и да са яки изброените до момента герои, Макари ни прикова вниманието в най-голяма степен, а причините са няколко.

Първата е, че в комиксите Макари е мъж, докато в The Eternals ще бъде жена. Тя също е безсмъртна и притежава пълния пакет от суперсили, за които вече говорихме.

Това, което я отличава от останалите, е бързината. Това ще бъде и най-бързият супергерой от Eternals, като в това отношение може да се сравнява със Светкавицата на DC.

Най-интересното обаче е, че Макари ще бъде първият глухоням супергерои, защото самата Лорън Ридлоф е родена без слух.

Гилгамеш (Дон Лий)

Това е най-силният член на The Eternals, сравняван в това отношение с Хълк. Не е ясно кой от двамата би победил в битка, и с най-голямо удоволствие бихме се радвали да разберем.

Също както при Хълк, хората не приемат добре силата, с която разполага Гилгамеш, и той е изпратен в изгнание. В комиксите губи зрението си е принуден да разчита единствено на слуховите си възприятия. Дали и във филма ще го сполети тази участ, предстои да видим.

Фастос (Браян Тайри Хенри)

Това ще бъде гуруто на технологиите, който ще се грижи за снаряжението на супергероите. За разлика от тях обаче, Фастос предпочита да не използва специалните си сили, както правят останалите, а да разработва най-различни джаджи, които да са им в помощ.

Отличителното му оръжие е чук.

Спрайт (Лиа Макхю)

И тук имаме разлика в пола, защото в комиксите Спрайт е момче, но в The Eternals ще бъде момиче. Суперсилите са налице, но малката пакостничка ще ги използва, за да върти номера на по-големите си братя и сестри.

Нещо като Локи, но в умален вариант. Сравнението с брата на Тор е доста на място, защото номерата, който Спрайт погажда, често са пагубни за хората.

Аяк (Салма Хайек)

Това е и последният член на екипа, за който знаем до този момент. Оставихме я за накрая, защото Аяк е предводителят на супергероите. И тук имаме смяна на пола, което ни показва, че Marvel искат да ни убедят, че жените могат всичко.

Disney+, The Falcon and The Winter Soldier, WandaVision, Loki, What If...?, Hawkeye и какво знаем за сериалите със супергерои на Marvel

Какво знаем за сериалите от киновселената на Marvel

Disney+ тръгва тази есен и ни е подготвила много изненади

Единствено Аяк има възможността да осъществява контакт със селестиалс. Всички други суперсили обаче са като на останалите, пише Collider.