През изминалия уикенд от президента на Marvel Studios Кевин Файги разбрахме какви са плановете за четвъртата фаза от киновселената на Marvel. 

The Witcher, Netflix, Хенри Кавил и първи трейлър на сериала

Вещерът Хенри Кавил раздава правосъдие

От Comic-Con в Сан Диего получихме и първи трейлър на The Witcher

Comic-Con в Сан Диего ни заля и с толкова трейлъри на сериали, че сега просто седим и храносмиламе цялата сервирана ни информация. И сме доволни, защото видяхме очертанията на нещо голямо, надяваме се и велико.

По време на представянето на четвъртия филм за Тор - Thor: Love and Thunder, Теса Томпсън, която играе ролята на Валкирия, каза нещо много интересно за героинята си.

Както знаем, в "Отмъстителите: Краят" Тор "завеща" новия Асгард на Валкирия, за да може той да си обикаля из космоса. А като нов крал на Асгард, Валкирия трябва да намери своята кралица. 

Веднага след официалната част на представянето, Кевин Файги беше запитан от io9 дали тези думи на актрисата означават, че Валкирия ще бъде първият супергерой на Marvel, който е част от LGBTQ+ общността.

"Да, а как това ще въздейства на случващото се в киновселената, ще разберете от всички подготвяни филми, не само от този за Тор." Ето така отговорът на Файги потвърди и направи официална една възможност, за която се говореше от доста време.

Всъщност, още в "Тор: Рагнарок" (2017 г.) е трябвало да видим сцена, в която полугола жена се измъква от спалнята на Валкирия. Която, от своя страна, да направи препратка към сексуалността на героинята. Вместо това обаче Тайка Уайтити - режисьорът на филма, е решил да ни покаже само, че между нея и Тор прехвърчат искри.

Marvel, Кевин Файги, Comic-Con в Сан Диего и всички продукции, които ще гледаме през следващите две години

Всички филми и сериали на Marvel през следващите две години

Кевин Файги хвърли доста бомби на Comic-Con в Сан Диего

В комиксите Валкирия е бисексуална, което означава, че най-вероятно точно такава ще бъде и от сега нататък.