Този уикенд ни беше доста притеснено, защото на Comic-Con в Сан Диего се случваха толкова много неща, които живо ни интересуват, а ние бяхме физически далече. Но пък вече знаем всичко.

The Witcher с Хенри Кавил - първи поглед към Гералт от Ривия в новия сериал

Супермен се превърна във Вещера

Как изглежда Хенри Кавил като Гералт от Ривия

Преди обаче президентът на Marvel Studios Кевин Файги да ни удави в новини, Netflix решиха да се възползват от Comic-Con и показаха първия трейлър на The Witcher.

Решението им малко ни изненада, защото очаквахме първо да обявят премиерна дата, а трейлър да видим по-късно. Но пък Comic-Con си е точното събитие, около което базираният на книгите на полския автор Анджей Сапковски сериал да покаже лицето си. И макар The Witcher да е бил вдъхновение за не една или две видео игри, Netflix няма да взаимства нищо от тях.

Сериалът се развива в неуточнени минали времена и разказва за живота на Гералт от Ривия (Хенри Кавил). Той не е обикновен човек, а вещер - изкуствено създаден мутант, който притежава нечовешка сила и бързина. Задачата му, също както и на малкото други останали живи вещери, е да убива странни създания и чудовища, които тероризират и убиват хората.

Трейлърът започва с разяснението, че елфите са първите заселници на Земята. След тях се появяват хората и чудовищата. Като добри домакини, елфите научават хората как да боравят с магия, за да прекратят създалия се хаос.

В един момент обаче - типично по човешки - хората решават, че вече нямат нужда от елфите. Затова и започват да ги избиват, с което не правят нищо друго, освен да увеличат зараждащия се хаос. И в този така оформен свят Гералт, Белия вълк, се опитва да не обръща внимание на случващото се около него, а просто да изпълнява задълженията си.

В живота му влизат и вещицата Йенефер (Аня Шaлoтра), в която той се влюбва, както и принцеса Цири (Фрея Алън).

Очевидно The Witcher на Netflix ще попрескочи първата книга на Сапковкси, в която са събрани предимно разпокъсани истории за Гералт, а ще започне от втората, когато се появяват и Цири, и Йенефер. Разбира се, може да взаимстват някои истории и да ги преплетат, но дали и как - предстои да видим.

The Witcher, "Вещерът", Netflix, Хенри Кавил и първи поглед към сериала

Първи снимки на Хенри Кавил като Вещера

Търпение не ни остана да видим какво ни е подготвил The Witcher на Netflix

Както се разбира от трейлъра, принцеса Цири открива, че не е обикновено дете. Затова и баба ѝ - Каланте (Джоди Мей), я съветва да намери Гералт от Ривия. Виждаме също, че се води битка, в която дейно участие взима армията на Нилфгардската империя - вече започнала похода си към Северните кралства. Няма да крием, че видяното ни хареса и се оглеждаме с нетърпение за премиерната дата на сериала.