"Вещерът" е една наистина грабваща поредица, която в седем книги разказва историята и приключенията на Гералт от Ривия

Гералт е вещер, чиято работа е да предпазва хората от злите и митични създания, които живеят сред тях. Той обаче e не просто една безмилостна машина за убиване, той е и много повече. Хората, които са чели поне една от книгите, знаят за какво говорим. Тези, които не са - сега е моментът да разберат.

Снимка 387694

Източник: Ciela

Гералт от Ривия остава неразбран от света и търси своето място в него, правейки това, което умее най-добре. Книгите на Анджей Сапковски вдъхновиха и прословутата игра The Witcher, а Netflix се заеха да създадат и сериал по тях. Затова и следим изкъсо как ще се справи Хенри Кавил с ролята на белокосия вещер. 

Има информация, че Сапковски работи по нова книга за Гералт от Ривия, което си е доста добра новина. Докато се озове в ръцете ни обаче, има още доста време, което можем да запълним с нещо също много интересно - "Светът на Вещера"

Снимка 387692

Източник: Ciela

Новата книга се явява като енциклопедия на героите и съществата, които се срещат в седемте книги и играта The Witcher. Да, звучи наистина яко, а всичко това ще научим от верния приятел на вещера - Лютичето. 

От "Светът на Вещера" ще разберем много, като например кои са първите хора, населили земите ни, и изобщо били ли са хора. Както и много други интересни истории, подплатени с цветни илюстрации.

The Witcher с Хенри Кавил - първи поглед към Гералт от Ривия в новия сериал

Супермен се превърна във Вещера

Как изглежда Хенри Кавил като Гералт от Ривия

Тук е важно да отбележим, че автор на тази книга не е Анджей Сапковски, а зад нея стоят създателите на играта - CD Project Red.

"Светът на Вещера" (30 лв.) е в книжарниците от Ciela