В Център Ателие „Николай Шмиргела" всеки ден атмосферата е необичайно весела и творческа. В едно истинско ателие, деца със и без семейства изразяват емоциите си чрез средствата на изкуството.

Това им помага да усетят себе си като творци - освободени и открити.

Проектът "Направи ангел с мен" е резултат от желанието да извадим от анонимност малка част от децата с увреждания, както и деца, лишени от родителски грижи, да ги покажем като творци, личности с интересни представи за света на хората и...извън него.

Цяла седмица децата рисуваха с акварели и изрязваха от хартия, моделираха от глина ангели заедно с известни български художници.

В една истински вълшебна и вдъхновяваща среда всички участваха с голямо желание и нетърпение да видят крайния резултат от усилията си.

Изложбата "Случки с ангели и хора" показва и разказва за едно приятелство на основата на творчество. Но то има своята далечна и много важна цел - да бъдат открити талантливи деца от социални домове и благодарение на спонсори да получат занаят в училища по изкуства.

Така всеки би намерил своя ангел и както каза една от художничките: „ще дойде момент, в който известни деца ще работят с български художници".

Екипът, работил с децата през тази предпразнична седмица, реши да се опита да помогне на един от малките ангели, дошли да ни научат на обич и човечност. Мария е на 8 години и е с пълна церебрална парализа.

Средствата, събрани от разпродажбата на творбите от изложбата, ще позволят да се закупи уредът за нейното раздвижване, за да може да ходи.

Център-ателие „Николай Шмиргела" и Мтел канят всички желаещи да намерят своя ангел на изложбата "СЛУЧКИ С АНГЕЛИ"

четвъртък, 20.12.2007 г., 19.00 ч.

ул. "Ген. Паренсов" 30 (на ъгъла с бул. "Евлоги Георгиев" 85)