The Goldfinch или "Щиглецът" е филм, който очакваме с голямо нетърпение и известна тревога. Като големи фенове на спечелилия "Пулицър" роман на Дона Тарт, малко се притесняваме доколко комплексната атмосфера и история от страниците му могат да бъдат пренесени на голям екран. Вторият трейлър, който е доста по-динамичен от първия, цели да ни успокои, но дали успява?

За незапознатите с "Щиглецът" (съветваме ги да поправят грешката възможно най-скоро), припомняме историята: 13 годишният Тио Декър (в ролята е новият любимец на Холивуд - Ансел Елгорт, както и Оукс Фигли, който го играе като дете) загубва майка си при терористичен акт в нюйоркския музей Метрополитън. Отгледан е от заможното семейство Барбур и, най-вече, майката - г-жа Барбур (Никол Кидман). Травмата, а и една тайна от деня на атентата, продължават да го преследват.

Актьорите, избрани за филма на Джон Кроули, безспорно са класни - освен Елгорт и Кидман, тук са Джефри Райт, Сара Полсън, Фин Улфхард, Люк Уилсън. Силно се надяваме историята да не кривне от линията си в книгата, но това ще видим чак през есента.

Българската премиера на The Goldfinch е на 13 септември.