Още когато стана една от най-продаваните книги на американския пазар за 2013 г., беше сигурно, че "Щиглецът" на Дона Тарт ще получи и своята киноверсия.

Продуцентите на бъдещия филм станаха ясни - Брет Ратнър, познат от "Бягство от затвора", и Нина Джейкъбсън, работила по "Игрите на глада".

Снимка 316393

Източник: изд. Еднорог

Най-вълнуващ оставаше въпросът кой ще изиграе Тио Декър - момчето, загубило майка си при атентат и останало само да се бори с живота по пътищата между антикварните магазини на Ню Йорк, фалшивия блясък на Лас Вегас и тъмните потайности на Амстердам.

Ансел Елгорт

Източник: GettyImages

Ансел Елгорт

Тази седмица се разбра, че ролята ще бъде дадена на Ансел Елгорт - 23-годишният актьор, на когото се радвахме последно в "Зад волана", а три години преди това спечели немалко девичи сърца с ролята си във "Вината в нашите звезди".

Дона Тарт

Източник: GettyImages

Дона Тарт

"Щиглецът" ще излезе под шапката на Warner Bros. и Amazon Studios, като Amazon ще предоставят финансирането на две трети от продукцията, за която се говори, че възлиза на 40 милиона долара.Междувременно стана ясно, че Елгорт ще изиграе и младия Джон Кенеди във филм, който разказва за участието на бъдещия американски президент във Втората световна война.