Едва ли Рик Риърдън е очаквал книгите му за Пърси Джаксън да се превърнат в хит. Толкова голям, че не само има филми, създадени по тях, но и част от обучението в училище.

Уокър Скобел, Пърси Джаксън, Percy Jackson and the Olympians и изборът на актьор за ролята в новия сериал на Disney+

Disney намери новия Пърси Джаксън

След мечтан дебют е време и за бърз пробив в Холивуд

И докато в момента се подготвя сериал за Пърси, в чиято роля ще видим изгряващата звезда Уокър Скобел, от Deadline разбираме, че Риърдън подготвя голяма изненада на феновете си.

Авторът ще пусне нова книга за приключенията на Пърси Джаксън цели 14 години след публикуването на последната - "Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Последният Олимпиец" (изд. Егмонт, 12.90 лв).

Новата книга ще носи заглавието Percy Jackson & the Olympians: The Chalice of the Gods и се очаква да бъде пусната в продажба на английски език през септември 2023 г. Синопсисът гласи, че след като е спасявал света няколко пъти, сега Пърси Джаксън иска да го кара малко по-спокойно и да се наслади на последната си година в гимназията.

Но точно тогава разбира, че Боговете не са приключили с него и той отново ще трябва да се впусне в редица приключения. Но този път не за да спасява света, а за да си осигури така желаната препоръка от Олимп, за да кандидатства в New Rome University.

Percy Jackson & the Olympians: The Chalice of the Gods ще бъде шестата книга от поредицата след "Похитителят на мълнии" (2005 г.), "Морето на чудовищата" (2006 г.), "Проклятието на титана" (2007 г.), "Битката за Лабиринта" (2008 г.) и вече споменатата "Последният Олимпиец" (2009 г.). 

Уокър Скобел, The Adam Project и кое е детето, изиграло младата версия на Райън Рейнолдс във филма на Netflix

Момчето, което получи мечтания си дебют

Ето какво знаем за Уокър Скобел

Иначе, обявеният сериал от Disney+, за който вече стана дума - Percy Jackson and the Olympians, се очаква да бъде пуснат чак през 2024 г.