Определено можем да кажем, че Peaky Blinders е един от сериалите, които си заслужават да бъдат гледани. 

Наум Шопов и Peaky Blinders - любимият сериал на актьора

Кой е любимият сериал на Наум Шопов

Д-р Тасев има вкус за сериали

Накратко ще обобщим и каква е концепцията за тези, които все още не са намерили време да гледат сериала, защото пак повтаряме, че си заслужава. Първият сезон ни потапя в живота в Бирмингам през 1919 г. точно след края на Първата световна война. 

В града откриваме семейство Шелби, което контролира нелегалните залагания. Те са по-известни като Peaky Blinders (Острите козирки), защото пришиват бръснарски ножчета в козирките на каскетите си, за да ги използват като оръжие, което да бъде навсякъде с тях. 

Любопитното е, че такава банда наистина е съществувала, но Стивън Найт, човекът и зад "Табу", е изградил един наистина колоритен свят, в който попаднем ли веднъж, излизаме трудно. Преди няколко дни завършиха снимките на петия сезон и с нетърпение очакваме да го видим в края на годината (поне такива са очакванията). 

Ще вметнем и че преди няколко дни Peaky Blinders спечели призa за най-добър драматичен сериал на ежегодните британски телевизионни награди - NTA Awards.  

Стивън Найт сподели в интервю за Slate, че ще започне да пише и сценария за шести сезон. Той допълва, че сериалът е доста специален за него, защото е израснал с историите за Peaky Blinders и техните подвизи. 

"Викинги" - кога приключва сериалът и какво ново да очакваме

Краят на "Викинги" е близо, но се задава нещо интересно

Всяко хубаво нещо има и край

Ще завършим с нещо извън темата, но отново много вълнуващо. В разговор с Collider Найт обяви, че почти е завършил писането на сценария за втория сезон на "Табу" с Том Харди и се надява, че в края на годината или началото на следващата ще започнат и снимките.

"Костюмари", Габриел Махт и ще има ли сериалът последен сезон

Дойде ли краят на "Костюмари"

Имаме три добри новини и една лоша

Признаваме, че всички тези новини стоплиха простосмъртните ни сърца. Сега остава да разчистим място в графика за тези две бижута, което ще бъде доста трудно, защото има толкова още за гледане.