Има филми и сериали, в които винаги се намира герой, който да "пуши като комин". В някои случай това се налага - такъв е образът на героя, такива са времената и т.н. А ние веднага се сещаме за прекрасен пример.

Netflix, Тед Сарандос и ще дисциплинира ли харчовете си компанията

Харчат ли Netflix милиардите си разумно

С всяка година разходите стават все повече

В четирите сезона на Peaky Blinders (сериалът е продукция на BBC One) Томи Шелби (Килиън Мърфи) не пускаше цигарата. Показването на пушенето със сигурност дразни дразни някои хора, но нас лично - не, защото вредният навик пасва перфектно на персонажа, дори го допълва.

Оказва се, че Netflix имат проблеми с голяма част от феновете си именно заради пушенето в продукциите. А изследване на Truth Initiative показва, че сериалът Stranger Things е шампион по брой сцени, в които някои от героите пуши. Втори сезон на сериала е съдържал 44% повече сцени с пушене, отколкото първи. 

"Оранжевото е новото черно" също не пада по-долу в това отношение. Ето защо от стрийминг компанията обявиха, че в продукциите за тийнейджъри, няма да се пушат цигари.

Във филмите и сериалите, предназначени за възрастни, употребата на тютюневи изделия ще бъде сведена до минимум. Ще има такава единствено при необходимост от историческа достоверност за даден герой.

Новите филми и сериали на Netflix през юли

Новите филми и сериали на Netflix през юли

Определено няма да скучаем

От Netflix правят тази промяна, защото осъзнават колко подрастващи гледат техните продукции и биват повлияни от видяното в тях, пише Variety.