Едва ли някой е очаквал, че след като чакахме две години, за да видим финалния сезон на най-хитовия сериал на НВО - Game of Thrones, недоволните ще са толкова много. Разярени фенове използваха социалните мрежи, за да изразят недоволството си от развитието на историята в сезон 8, но предпоследният епизод беше толкова шокиращ (не в добрия смисъл), че се стигна до още по-крайна реакция.

Снимка 421172

Източник: HBO

В популярния сайт за петиции Change.org къде на шега, къде на сериозно беше пусната петиция, която призовава НВО да направи достоен римейк на финалния сезон на сагата, започнала по романите на Джордж Р. Р. Мартин. Подписващите я искат "компетентни сценаристи", които да заменят абсурдния начин, по който Д. Б. Уайс и Дейвид Бениоф развиха сюжета и съдбите на героите.

Д. Б. Уайс и Дейвид Бениоф

Източник: GettyImages

Д. Б. Уайс и Дейвид Бениоф

Според коментарите под петицията, последните серии показват "тотално неуважение към автора" и "разрушават всичко, което е било градено пред предишните сезони". Сезон 7 и 8 не са базирани на сагата "Песен за огън и лед" на Мартин по простата причина, че той още не е довършил историята си на хартия. Шестата й част "Ветровете на зимата" тепърва предстои ад излезе.

Джордж Р. Р. Мартин

Източник: GettyImages

Джордж Р. Р. Мартин

Към момента на писане на този материал подписалите петицията бяха 770 540 души. Ето къде можем да я разпишем, макар че предвид цената на всеки епизод от сезон 8 - 15 милиона долара, едва ли НВО ще я уважи.