Настана времето на сериозните филми и дългоочакваните разбивачи на боксофиси като "Венъм".

Филмите, които да очакваме през есента

Филмите, които да очакваме през есента

От "Монахинята" и "Венъм" до "Тежки времена в "Ел Роял"

"Роди се звезда"

Лейди Гага спечели хиляди суперлативи за ролята си на начинаеща певица, а Брадли Купър не спря да сипе хвалби по неин адрес, та чак на нас ни стана неудобно.

Лейди Гага и Брадли Купър за "Роди се звезда"

Лейди Гага и Брадли Купър за "Роди се звезда"

Какво разкриват двамата за съвместната им работа по новия филм

Той е и режисьор на лентата, в който също изпълнява главна роля - на кънтри звездата Джаксън Мейн, който взима под крилото си певицата Али и успява да я превърне в известна.

На екран от 5 октомври

"Венъм"

Основното тук е, че в главната роля е Том Харди. Останалото - че става дума за история по комикс, тоест никой не очаква дълбокомислен сюжет и разнищване на сериозни теми.

Какво трябва да знаем за "Венъм", преди да гледаме филма

Какво трябва да знаем за "Венъм", преди да гледаме филма

Защото премиерата наближава

"Венъм" разказва за едноименния злодей, в когото се превръща журналистът Еди Брок, когато симбиотът решава да му "предаде" малко от силите си.

На екран от 5 октомври

"Първият човек"

Деймън Шазел режисира получилия шест награди "Оскар" "Ла Ла Ленд", както и доста провокативния "Камшичен удар". Няма как да не очакваме много от филма му за Нийл Армстронг, готвещ се за знаменателния си полет до Луната.

Нов трейлър на "Първият човек" с Райън Гослинг

Ще успее ли Райън Гослинг да стъпи на Луната

Новият трейлър на "Първият човек" ни дава този отговор

В главната роля е Райън Гослинг, партнират му Клеър Фой, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал.

На екран от 12 октомври

"Тежки времена в Ел Роял"

Вече се съмняваме, че Крис Хемсуърт е способен да се снима, освен ако не е гол до кръста. Но това е друга тема - основната тук е, че "Тежки времена в Ел Роял" изглежда като обещаващ ретро трилър с елементи на черна комедия.

Нов трейлър на "Тежки времена в "Ел Роял"

Какво се случва на границата между Калифорния и Невада

Нов трейлър на "Тежки времена в "Ел Роял"

Седмина непознати (сред тях са героите на Хемсуърт, Джеф Бриджес, Дакота Джонсън, Джон Хам) се оказват приклещени в хотел със съмнителна слава в Калифорния. Всеки от тях има какво да крие.

На екран от 12 октомври

"Мистерията на къщата с часовника"

Съвсем не очаквахме подобен филм от Илай Рот - режисьор, когото познаваме от ужасите "Хостел" и като дружка на Тарантино. "Мистерията на къщата с часовника" обаче е... приказка.

Тя разказва за едно момче, загубило родителите си и отишло да живее с чичо си, който е магьосник (в ролята е Джак Блек). Двамата трябва да открият часовник, който може да предизвика апокалипсис, конструиран от починал магьосник (Кайл Маклоклан) и търсен още от съпругата му (Кейт Бланшет).

На екран от 19 октомври

"Пеперудата"

Силно се съмняваме, че Чарли Ханъм може да достигне висотите на Стив Маккун от оригиналния филм от 1973 г. Ще му дадем шанс обаче, още повече, че му партнира Рами Малек, когото очакваме с нетърпение да видим като Фреди Меркюри съвсем скоро.

"Пеперудата" е базиран на автобиографичния роман на Анри Шариер за дните му в една от най-тежките каторги в Южна Америка. Там той описва ужасите на затвора и опитите му за бягство от там.

На екран от 26 октомври.