Честно казано, не скърбим много по август, морето и коктейлите. Обожаваме есента, а септември се пръска по шевовете от телевизионни продукции, които искаме да гледаме. Ето и някои от тях, които ще гледаме по National Geographic.

"Суперструктури: Чудеса на техниката"

В необятния свят на техниката се потапяме още тази вечер. В шест епизода, излъчвани в шест поредни четвъртъка, "Суперструктури: Чудеса на техниката" ще ни покаже как са конструирани някои от най-впечатляващите съоръжения днес.

Документалната поредица ще използва съвременните компютърни технологии и симулации, за да "разглоби" пред очите ни най-големия самолет в света, най-високата сграда и други забележителни инженерни постижения.

Снимка 441548

Източник: National Geographic

Докато гледаме и не вярваме на очите си, учени, специалисти и инженери ще ни разказват и обясняват как и защо всичко това е възможно. 

Премиера на 5 септември от 20:55 ч.

"Движение за промяна: "Global Citizen"

Колкото и да е прекрасен светът, в който живеем, той не е съвършен и има своите недостатъци. Бедността е един от тях, а проблемът с нея е наистина сериозен.

Движението "Global Citizen" обаче си е поставило смелата задача да елиминира нейните крайни прояви по света, а срокът, който си е поставило, е до 2030 г.

В шест епизода документалният филм ще ни покаже какво означава в днешно време да бъдеш беден и пред какво те изправя ежедневно това. Разбира се, ще видим не само проблемите, но и как активистите се борят с тях. Сред поддръжниците на идеята на "Global Citizen" са Хю Джакман, Фарел Уилямс и Приянка Чопра-Джонас. 

Премиера на 7 септември от 22:55 ч

"11-ти септември: Контрол на полетите"

Терористичният акт срещу Световния търговски център на 11 септември 2001 г. е един от най-разследваните в модерната история. Гледали сме много документални филми, посветени на трагедията, но "11-ти септември: Контрол на полетите" обещава да бъде по-различен.

Снимка 441405

Източник: Bristow Global Media

Той ще ни покаже какво се е случило със самолетите, които се намират във въздушното пространство на САЩ по време на атентата. Разбира се, властите забраняват на всички над 4000 самолета да кацат където и да било, защото не се знае дали някой от тях също не е под контрола на терористи.

Задачата е сложна за решаване, но точно в този критичен момент едно канадско градче се оказва големият герой, готов да помогне.

Премиера на 8 септември от 22:55 ч.

"Нотр Дам: Битка с огъня"

В средата на месец април тази година всички световни медии съобщиха за огромен пожар, опустошаващ покрива на една от най-важните забележителности в Париж - катедралата "Нотр Дам".

"Нотр Дам", Париж и 7 интересни факта за катедралата

Квазимодо, който спаси Парижката "Света Богородица", за да я погребе отново

7 интересни факта за френската катедрала "Нотр Дам"

За щастие огънят беше овладян, а десетки компании и бизнесмени изразиха готовността си да дарят средства за възстановяването ѝ. Нищо че някои останаха само със заканата... 

Снимка 441406

Източник: Galaxie Presse, BSPP

Няколко месеца по-късно ще се върнем към случилото се, за да видим кадри и интервюта, които показват продължилата над 15 часа борба на пожарникарите с огнената стихия.

Премиера на 19 септември от 21:55 ч.

През септември премиери имат и сериалът "Гореща зона" (15 септември), "Мегаструктури: Белуга XL" (26 септември) и "Вирусна зараза: Отвъд Горещата зона" (29 септември) 

"Гореща зона", National Geographic и лимитираният сериал за вируса ебола

"Гореща зона" ни среща с вируса ебола

Кога и какво да очакваме от лимитирания сериал на National Geographic