Логото на новия "Модерен театър", основан от актьора Ивайло Христов и бизнесменът Димитриос Арванитис, ще бъде показано за пръв път пред артистичната общност по време на купона, който ще се състои във възраждащата се сграда на бул. "Евлоги Георгиев" и ул. „Върбица" в нощта на св. Валентин.

Емблемата е интересна с това ,че съчетава визуално знаците на компютърното поколение и класическото разбиране за изкуство. Столичани ще могат да зърнат логото и преди 14 февруари по билбордове на ключови места из столицата.

За създаване на логото са били поканени да работят петима съвсем млади автори, току-що завършили специалност „Плакат" в Художествената академия.

Конкуренцията се оказва доста оспорвана , но в крайна сметка най-много точки събира проектът на Маргарита Дончева.Тъй като останалите кандидати се справят добре, екипа на театъра решава да запази сътрудничеството си с тях за следващи етапи от кампанията за налагане на театъра в културния афиш на страната.

Партито за св. Валентин ще бъде музикално обяснение в любов на новата трупа към нейните фенове.

То ще започне чак в 22.00 ч, тъй като голяма част от актьорите все още доиграват представленията си на други сцени.

Както вече писахме артистите, които ще играят в новия театър са: Ирини Жамбонас, Стефания Колева, Иван Бърнев, Иван Радоев, Пламен Сириков, Стефан Спасов, Филип Аврамов, Касиел Ноа Ашер, Бойка Белкова, Маргарита Гошева, Елен Колева, Валери Йорданов,Искра Ангелова и др.

До пролетта се очаква новият арт-шеф на театъра да започне репетиции за пиесата „Жертвата" на братя Преснякови, чиято премиера е предвидена в камерната зала през април.

Все още официално разпределение за ролите няма, но се знае, че те са доста и в състава ще се включат почти всички актьори. Замислено е следващите постановки също да бъдат с много персонажи, за да може трупата да се утвърди в съзнанието на зрителите в своята цялост, съобщи в. „Новинар".