В последния ден преди локдауна събираме идеи за четива. Днес за последно можем да си купим книга директно от книжарниците. Но до Коледа нищо не ни пречи да поръчваме нови и любопитни заглавия онлайн.

Снимка 507259

Източник: Кръг

"Пътеводител на един монах към щастието"

Първият ни избор е книга, която трябва да ни помогне да се чувстваме по-добре в тези трудни времена. Неин автор е тибетският монах Гелонг Тубтен, който на достъпен език ни разкрива тайните на медитацията и защо тя наистина може да ни помогне по пътя в търсене на щастието. Включени са медитативни практики и лесни за следене упражнения.

Изд. "Кръг", 16 лв.

Снимка 507258

Източник: Colibri / Колаж / Ирена Игнатова

"Преди да изчезне мъжът ми"

"Мъжът ми си поема дъх... После казва: Винаги съм искал да бъда жена." Това е завръзката и темата на новия роман на Селя Ахава, издаден на български. Финладската писателка е от следените и награждавани имена в страната си, а книгата й е колкото провокативна, толкова и лична в търсенето на отговори и сигурност.

Изд. Colibri, 18 лв.

Снимка 507260

Източник: Лист

"Сняг"

Детектив Синджън Страфорд е натоварен с разследването на жестокото убийство на свещеник в потънало в сняг имение в Ирландия. Има петима заподозрени, всеки от тях с мотив и нито един с алиби. Зад привидно криминалната история носителят на "Мен Букър" Джон Банвил всъщност засяга темата за католицизма в родната си страна.

Изд. "Лист", 18 лв.