Останаха броени дни до началото на шестия MasterChef и вече почти всичко около него е ясно. Журито ще остане в непроменен състав - Силвена Роу, Андре Токев и Петър Михалчев.

MasterChef, Hell's Kitchen, "Гласът на България", "Откраднат живот", "Съни бийч" - 10 неща, които да гледаме по телевизията

10 предавания и сериала, които да гледаме по телевизията

Голямата битка за малкия екран

От този сезон обаче ще има едно много важно нововъведение към формата - златна престилка. Ползата от притежанието ѝ пък няма да бъде никак малка.

По време на кастингите всеки един член на журито ще има правото да връчи по една такава златна престилка на участник, който го е впечатлил много и смята, че заслужава да отиде директно в топ 16. И това ще се случи независимо от мнението на останалите двама.

По този начин и Силвена Роу, и Андре Токев, и Петър Михалчев ще поемат еднолична отговорност за избора си на хоби-готвач.

Лора Капустина, MasterChef и High Heels Baking, кулинарният ѝ блог

Десерти, приготвени на високи токчета

Финалистката от MasterChef 2019 за страстта към готвенето, за високите токчета и за кулинарния ѝ блог

Всички останали участници, които не са успели да впечатлят журито и да получат златна престилка, ще получат стандартната бяла. Те ще трябва да преминат и през още един кръг, в който да се борят за мястото си в топ 16.

MasterChef започва в понеделник, 24 февруари, от 21 ч. по bTV