Поредният августовски уикенд е на прага, а ние смятаме да го направим "женски" поне по отношение на книгите. Ето три авторки, които си заслужиха вниманието ни.

Снимка 493143

Източник: "Сиела"

"Малки жени"

Класиката на Луиза Мей Олкът заживява изцяло нов живот, благодарение на новия превод на Евелина Пенева. Тя ще ни потопи в годините след Гражданската война в САЩ, когато четирите сестри Марч трябва да намерят своя път в живота, докато баща им е на фронта. Това е роман за порастването, първата любов, приятелството и силните връзки в семейството.

Изд. "Сиела", 12.90 лв.

Снимка 493142

Източник: "Колибри"

"Четирите кътчета на сърцето"

Продължаваме с още една класика - последният и неиздаван до момента роман на Франсоаз Саган. Писателката е своеобразното "лошо момиче" на френската литература и прави сезнация още с дебютния си роман "Добър ден, тъга". "Четирите кътчета на сърцето" е финалната и незавършена творба, която отново дълбае в дебрите на човешките отношения. Този път на едно заможно френско семейство.

Изд. "Колибри", 15 лв.

Снимка 493144

Източник: "Изток-Запад"

"Еуфория"

Нова Гвинея през 30-те години на миналия век. Младата антроположка Нел изследва местните племена заедно със съпруга си. Появата на друг учен - англичанинът Андрю, ще преобърне начина, по който те живеят и работят. Четвъртият роман на Лили Кинг е вдъхновен от съдбата на един от най-влиятелните антрополози на 20 век - Маргарет Мийд и изследванията й на първобитните общества в Бали и Самоа.

Изд. "Изток-Запад", 14 лв.