Дори и на другия край на света, Австралия винаги ще бъде един от континентите, които винаги ще искаме да посетим. Да, признаваме, че змиите и паяците, които дебнат отвсякъде, са ни проблем, но ако ни изпадне възможност да прекараме известно време там, за нищо на света не бихме го пропуснали.

„Племенен тренировъчен лагер“, Viasat Explore и разглезени ли са градските хора

Разглезени ли са хората, които живеят в града

„Племенен тренировъчен лагер“ ще провери това

За нищо на света не бихме ограничили и вниманието си единствено до проблемните змии и паяци. Защото Австралия предлага толкова огромно животинско изобилие, в което човек може да се потопи не за един, а за няколко живота. Точно за него е и новата поредица на Viasat Nature "Магическата Австралия".

Трите 60-минутни епизода ще ни отведат до най-високите снежни върхове и до дълбините на суровите и диви южни морета. Така ще видим от последните популации на диви нумбати до най-голямата диорама на гигантска сепия.

Снимка 435936

Източник: ITV Global

По забавен начин "Магическата Австралия" ще ни представи и как в природата пътищата на отделните видове се съчетават и кръстосват - често по напълно непредвидими начини.

Кажи ми кенгуру, за да ти разкажа за Австралия

Кажи ми кенгуру, за да ти разкажа за Австралия

Днес Австралия чества своя национален празник

Ще се запознаем и с животни, за съществуването на които дори самите австралийци не си дават сметка - нищо че делят дворовете на къщите си с тях. Ще видим и много цветове, танци, акробатика, музика, чифтосване и отглеждане на малките - всички дело на животните, които правят от Австралия истинска земя на чудесата.

Снимка 435868

Източник: ITV Global

Цялото това разнообразие е заснето със съвсем нова снимачна техника - голям плюс и изкушение за зрителя. Тя е и причината да имаме и доста по-близък и нов поглед, дори към представителите на животинския свят, които вече познаваме.

Премиерата на "Магическата Австралия" е на 4 август от 20 ч. по Viasat Nature