Победителите от кутията на MasterChef ще поемат управлението на двата отбора, които ще трябва да посрещнат специалните гости в ресторанта - ловци от дружество "София - север".

Един участник напуска MasterChef 2018 тази вечер

Един участник напуска MasterChef 2018 тази вечер

И още много изненади

Двата отбора ще разполагат с три вида дивеч - пъдпъдък, филе от глиган и филе от елен, и 60 минути, за да впечатлят 12-те члена на ловната дружина. А те ще бъдат предвождани от бивш участник в MasterChef - Цветелина Костадинова, станала известна като Цвета "Късмета". 

Цветелина Костадинова

Източник: bTV

Цветелина Костадинова

Участниците ще приготвят две менюта, като едното ще включва салата с прошуто, цвекло и мус от авокадо, съчетана с еленски стек върху пюре от тиква и сос от нар. А другото салата панцанела с домати, фокача и мус от моцарела, комбинирана с филе от глиган със зеленчуци. Но кое ястие ще се хареса повече, предстои да разберем. 

Снимка 345109

Източник: bTV

Загубилият отбор ще гласува кой да отиде директно на последния етап от стрес теста. След това Андре, Петър и Лео ще им поръчат обяд за вкъщи, съобразен с вкуса на всеки от журито. Хоби-готвачите ще трябва да приготвят перфектна паста с месо, риба и зеленчуци, гарнирани със свежи салати в рамките на час. 

Снимка 345110

Източник: bTV

Това ще доведе до доста напрежение и комични грешки, като някои от участниците ще объркат фолиото с точилка, а други ще сервират ястието в чиния, вместо в кутията. А на стрес теста ще се изправят двама участници, които ще разполагат само с един тиган, 30 минути и пълна свобода в тематиката на азиатската кухня, за да впечатлят журито.