Преди няколко години името на Колин Каперник нашумя много. До тази слава се стигна, след като играчът по американски футбол коленичи в знак на протест срещу убийствата на афроамериканци в страната по време на традиционното пускане на химна на Щатите преди мач.

Защо в САЩ горят екипите си Nike

Защо в САЩ горят екипите си Nike

Повече за скандала с Колин Каперник

По-голяма част от хората обаче сметнаха действията му за подигравка към химна и флага на страната, което в крайна сметка доведе и до отказването му от професионалния спорт.

През годините обаче Каперник продължи да изразява мнението си за всички несправедливости и колениченето му набра нова популярност покрай смъртта на Джордж Флойд.

Това е провокирало Disney да обърнат сериозно внимание на Колин Каперник и дори да подпишат договор с него. Според Variety, ESPN ще подготви документална поредица, която ще проследи пътя на Каперник от професионален спортист до активист за човешките права.

Освен документалната поредица, трябва да видим още продукции, които да бъдат продуцирани както от Disney, така и от компанията на Каперник - Ra Vision. Техният фокус ще бъдат истории за расови и социални несправедливости.

Анджелина Джоли, системният расизъм и притесненията на актрисата

Когато Анджелина Джоли се притеснява за живота на дъщеря си

Какво мисли актрисата за протестите в САЩ

Тези продукции ще се разгърнат във всички, притежавани от Disney, компании, сред които са Walt Disney Television, ESPN, Hulu, Pixar и The Undefeated.