Американската компания за онлайн стрийминг на филми и сериали приключи месец февруари с разкриване на плановете си за следващите десет от тази година. Netflix планира сериозно разрастване по отношение на собствената продукция. Зад него, разбира се, стоят сериозни финансови инвестиции.

Финансовият директор Дейвид Уелс разкри, че компанията ще инвестира шест милиарда паунда в създаването на нови оригинални филми и сериали. Целта е да се запазят настоящите абонати на платформата и да се привлекат нови.

Снимка 342917

Източник: iStock

В края на миналата година техният брой беше 117.6 милиона, по данни на управата. Мащабните им планове са ръководени от презумцията, че все още хората, които не са абонирани, са повече от тези, които са.

А в предначертаното близко бъдеще фигурира и едно друго друго грандиозно число - новите продукции през тази година да бъдат цели 700. Тази новина определено изненада феновете на Netflix.

Снимка 342916

Източник: iStock

И, очаквано, веднага изникна въпросът дали количеството или качеството са по-важни за компанията. Това ще разберем в следващите месеци, но със сигурност коментарите ще бъдат полюсни. 

Все пак, Netflix успя да се докаже като добър създател на собствена продукция благодарение на сериали като Stranger Things, Sense8, House of Cards и много други. Те вдигнаха летвата на очакванията прекалено високо.

Затова и задачата, която компанията си е поставила, е доста амбициозна. Освен на създаването на нова продукция, Netflix акцентира и върху някои технически удобства за абонатите си.

Снимка 342921

Източник: GettyImages

Например, вградено беше автоматично нагласяне на качеството на картината към качеството на интернет сигнала, за да се избегне така дразнещото бавене и прекъсване. А изненадите със сигурност тепърва предстоят, пише Mirror.