В началото на годината беше обявено, че Джейсън Райтман, синът на Иван Райтман - виновникът за първите два филма за "Ловци на духове", е започнал работа по нов филм от франчайза.

"Ловци на духове", Джейсън Райтман и първи тийзър на новия филм

Ловците на духове се завръщат

Задава се нещо обещаващо, базирано на първите два филма

През следващите месеци нямаше много интересни новини около него, освен включването на Пол Ръд в актьорския състав. Вече обаче знаем как ще се казва филмът, който ще бъде директно продължение на първите два. Можем да видим и първия му трейлър.

В Ghostbusters: Afterlife действието ще се развие в наши дни - много след това в първите два филма. Кали (Кари Кун) и двете ѝ деца Фийби и Тревър се местят в Оклахома. Причината е къща, която Кали е наследила от баща си, когото не познава.

Когато тримата пристигат и започват да опознават къщата, разбират, че нещо не е както трябва. Съвсем случайно откриват тайно скривалище, в което се съхраняват оръжията за ловене на духове на героите от осемдесетарските филми.

Джейсън Райтман обещава, че в Ghostbusters: Afterlife ще се появят и актьорите, от които започна всичко, така че очакваме с нетърпение.

Премиерата на Ghostbusters: Afterlife е на 10 юли 2020 г.