Първите два епизода на Game of Thrones 8 бяха лишени от бойни сцени, но свършиха работата си перфектно. До такава степен нагнетиха обстановката, че едва дочакваме да дойде понеделник, за да видим какво ще се случи в битката между живи и мъртви.

Какво свързва ЦРУ с Game of Thrones

Какво свързва ЦРУ с Game of Thrones

Любопитен факт на последния епизод

В края на втори епизод по време на финалните надписи обаче чухме една песен, която още не можем да изкараме от главите си. Става дума за "Jenny of Oldstones" в изпълнение на Florence + the Machine.

Създателите на Game of Thrones Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс споделят, че са големи фенове на Florence + the Machine и музиката им, ето защо са искали да направят нещо специално за последния сезон на сериала. Jenny of Oldstones всъщност е история от света на Вестерос, която разказва за принц Дънкан Таргариен, който се влюбва в мистериозно и красиво момиче, което всички наричали Jenny of Oldstones.

Според историята, принцът се е отказал от Железния трон, за да бъде със своята любима, поставяйки любовта на първо място, пише Entertainment Weekly. По принцип историята се развива много преди познатите ни действия и се е превърнала в нещо като легенда, но пасва перфектно на създалата се ситуация между Джон и Денерис.

Game of Thrones 8, HBO и тийзър на трети епизод

Тийзър на трети епизод на Game of Thrones 8

Мъртвите са вече тук

Колкото до песента, не можем да спрем да я слушаме. Както и да гледаме видеото, защото то съчетава кадри от почти всички сезони на Game of Thrones по невероятен начин.