Остават само два епизода до края на Game of Thrones. За осем сезона сериалът ни показа, че няма невъзможни неща, и това е една от причините толкова много да го харесваме. Друга причина, разбира се, са драконите.

Game of Thrones, Джордж Р.Р. Мартин и ще бъде ли различен финалът на сагата в книгите от този в сериала

Еднакъв ли ще бъде финалът на Game of Thrones с този в книгите

Джордж Р.Р. Мартин говори по темата

Попаднахме на много интересна теория, която е свързана с тях, и ако се окаже вярна, може да промени изхода на битката. Тук е моментът да кажем, че в следващите редове ще има известни сюжетни разкрития от епизод 4, така че не препоръчваме да четете, ако не сте го гледали. Както и разбира се, ако не искате да се обременявате с теорията за драконите.

Така, започваме: в четвърти епизод видяхме как Юрон Грейджой устрои засада на Денерис Таргариен, драконите и армията ѝ. В резултат Регал го дъвчат рибите на дъното на океана, а Мисандей загуби главата си.

Game of Thrones, Емилия Кларк, гафът със забравената чаша и кой е виновен за него

Кой е виновен за гафа с чашата в Game of Thrones

Време е за малко спекулации с хумористична цел

Така Дани остана само с един дракон - Дрогон, без най-доверената си съветничка и преводачка, и със значително рехава войска. Нещата не изглеждат добре, но една фенска теория се опитва да ни убеди, че още нищо не сме видели.

Според нея има още дракони. Да, още дракони. Помним колко трудно й беше на Денерис да контролира трите си деца, които се рееха в небето на Мирийн и ядяха където и каквото си поискат - в това число и малки момиченца. В даден момент дори Родената в буря беше принудена да ги затвори и окове във вериги. В сезон 4 пък Дрогон, който е и най-големият от трите дракона, изчезна за известен период от време. А какво е правил през това време... само той си знае.

Game of Thrones 8 и тийзър на епизод 5

Тийзър на пети епизод на Game of Thrones 8

Ще загуби ли още някого Денерис

Въпросната фенска теория твърди, че драконът е изчезнал, за да снесе яйца, и за три сезона рожбите му са пораснали доста. Тук идва въпросът как може Дрогон да снесе яйца, при положение че е мъжки. Но нека не забравяме, че самият Джордж Р.Р. Мартин беше казвал преди, че драконите могат да сменят пола си, пише и Digital Spy.

Теорията е подкрепена и от встъпителното видео към всеки епизод, в което се вижда голям дракон, придружен от още три малки. Звучи ни логично, а и физиономията на Юрон Грейджой в края на тийзъра за пети епизод ни навява на мисълта, че небето буквално ще се отвори и нищо чудно в него да кръжат цели четири дракона.

Game of Thrones, Мисандей и какво означава "Дракарис!"

Какво означават последните думи на Мисандей

Дракарис!

Емилия Кларк пък беше казала, че епизод 5 ще бъде брутален и трябва да намерим възможно най-големия екран, за да го гледаме. В това има логика, ако този екран трябва да събере четири дракона. Още в понеделник, 13 май, ще разберем дали тази теория е вярна и какво ще се случи.