Вчера, 29 април, станахме свидетели на една от най-епичните и дълги битки в историята на сериалите - Битката за Зимен хребет. Беше наистина фантастичен епизод и до голяма степен с неочакван край.

Game of Thrones, "Jenny of Oldstones", Florence + the Machine и какво ни казва песента от епизод 2

Всичко за песента от втори епизод на Game of Thrones

Не спираме да слушаме "Jenny of Oldstones"

А HBO продължава традицията, създадена през този сезон на Game of Thrones, и отново пусна кратък тийзър на епизод 4.

Ако обаче някой все още не е намерил време да гледа епизод 3, по-добре да спре с четенето сега, защото в следващите редове ще има спойлери.

Великата война, за която Джон Сноу говореше през последните сезони, завърши. За щастие с победа на живите. Зимен хребет е почти разрушен, но от тийзъра разбираме, че Денерис Таргариен няма никакво намерение да си губи времето.

Как църквата "Света София" вдъхнови Game of Thrones

Как църквата "Света София" вдъхнови Game of Thrones

Любопитната история на замъците и септите

Тя и армията ѝ, или поне това, което е останало от нея, поемат към Кралски чертог, защото предстои една последна война - тази с Церсей. Майката на драконите е твърдо убедена, че щом победиха Нощния крал, нищо не може да им се опре.

За разлика от нея, ние сме им гледали номерата и игричките цели седем сезона, и от опит знаем, че Церсей не бива да бъде подценявана. Виждаме, че Юрон Грейджой се е превърнал в новия ѝ доверен човек, а освен с неговата армада, тя разполага и с 20-те хиляди наемници от Златната компания.

Е, няма слончета, но какво да се прави, животът понякога е несправедлив. От епизод 4 очакваме да видим какво е останало след битката за Зимен хребет. Ще има преброяване на оцелелите, плетене на бойни планове и прегрупиране на редиците на Таргариен.

Game of Thrones, Тормунд и шегите, които предизвика епизод 2

Game of Thrones и шегите, които предизвика епизод 2

Тормунд е голям симпатяга

Ще последва и пътуване, което става ясно от кадрите с кораби, но битката ще я оставим вероятно за следващите епизоди. Въпреки това, смятаме, че епизод 4 ще бъде истински вълнуващ.