Признаваме си, че с всеки изгледан епизод на The Last Dance ставаме все по-върли фенове на документалната поредица на ESPN. И то не заради нещо друго, а просто защото с всеки следващ научаваме все повече, все по-нови и все по-интересни подробности от последния сезон на Майкъл Джордан с екипа на Чикаго Булс.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Айзея Томас и новото меме, което обикаля интернет

Защо хората отново се смеят на Майкъл Джордан

The Last Dance даде още хляб на феновете

Имаме и откровеното чувство, че с всеки нов епизод получаваме повече отколкото в предишните. Специално в трети и в четвърти многото е за Денис Родман - лошото момче на Булс.

В разгара на сезон 1997-1998, когато Джордан се бори за шестата си титла в NBA, Родман отива при треньора Фил Джаксън с искането да бъде пуснат във ваканция.

Да, звучи странно, но по онова време баскетболистът преминава през труден период и му се е насъбрало доста. Ето защо Джаксън се съгласява да му отпусне 48 часа, в които да иде да се позабавлява в Лас Вегас.

Майкъл Джордан е знаел, че не е имало никакъв шанс съотборникът му да спази този времеви диапазон, но въпреки това е дал съгласието си. А според спомените на Родман и на хора от компанията му, забавлението във Вегас и било наистина лудо.

Какво точно е ставало там едва ли някой може да каже, но след тези 48 часа Денис Родман не е бил в състояние да се върне към тренировки. Ето защо се е наложило Майкъл Джордан лично да измъкне съотборника си от стаята му, за да го закара на тренировка.

The Last Dance, Майкъл Джордан и колко струва чашата, от която пие

Какво пие Майкъл Джордан в The Last Dance

Стил и класа от Въздушния

А там е заварил голия Родман в компанията на Кармен Електра, за която беше женен в периода 1998-1999 г. Пред The Associated Press моделът казва, че тогава е била гола и не е разбирала какво се случва.

Денис Родман и Кармен Електра през 1999 г.

Източник: GettyImages

Денис Родман и Кармен Електра през 1999 г.

Електра не пропуска да допълни, че по време на връзката им са правили секс на всевъзможни места, сред които тренировъчния център на Чикаго Булс и дори офисът на Фил Джаксън.

Не е било лесно да се работи с Денис Родман - нещо, в което се е убедил от първа ръка и режисьорът Джейсън Хехир. След всеки излъчен епизод на The Last Dance той участва в специалния подкаст Jalen&Jacoby - The Aftershow, където заедно с двамата водещи обсъждат видяното. Именно там Хехир казва и колко трудно му е било да убеди Родман да вземе участие изобщо в The Last Dance.

И когато най-накрая това се е случило, лошото момче на баскетбола е закъсняло за уговорената среща с два часа. На всичкото отгоре си е мислел, че ще говори за приятелските си отношения с Ким Чен-ун.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Джейсън Хехир и колко трудно е била работата по филма

Предизвикателството на последния танц на Майкъл Джордан

Документалният филм за баскетболиста е измъчил доста хора

След това пък е дал едва 10 минути на Хехир и екипът му да си зададат въпросите. А те са били общо 11 страници. Това е изнервило режисьора, но в крайна сметка Денис Родман се е съгласил да остане цели три часа, но е трябвало да му донесат сандвич с риба тон и чай от лайка.