Уикендът чука на вратата, а с него - и времето, посветено на новите книги от седмицата. Тази предлага малко заглавия, но от сърце.

Снимка 491325

Източник: AMG Publishing

"Дървото на коприната"

Джулиан Стокуин смесва реално съществували исторически лица с измислени герои, за да разкаже една завладяваща история за алчност, пари, насилие и тайни. Действието на романа се развива през VI век, когато търговецът Никандер и римският легионер Марий тръгват през Константинопол към Китай, за да откраднат тайната на производството на коприна.

Изд. AMG Publishing, 19.95 лв.

Снимка 491326

Източник: Сиела

"Страх"

В навечерието на президентските избори в САЩ и оспорваната битка на Доналд Тръмп да запази поста си Боб Удуърд издава книга, която разкрива част от тайните на Белия дом. Журналистът, който получи награда "Пулицър" за разкритията си, свързани със скандала "Уотъргейт", базира написаното на информация от срещи, лични дневници, протоколи и правителствени документи. За да покаже целия хаос, в който се взимат ключови решения за външната и вътрешната политика на САЩ.

Изд. "Сиела", 19.90 лв.

"Карантина"

Коронавирус епидемията стана причина за възраждането на позабравени филми (говорим за "Заразяване") и за издаването на позабравени ръкописи. Романът на Питър Мей е от последните. Писан преди 15 години, той разказва за епидемия, върлуваща в Лондон и потресаващо убийство, което трябва да разреши детектив пред пенсия.

Изд. Colibri, 18 лв.