Хората казват, че книгите са прозорец към света. Тогава какво би станало, ако някой затвори този прозорец, като забрани четенето на книги? А ако направи и нещо повече - ако изгаря книгите. Точно това ще разберем в новия филм на HBO "451 градуса по Фаренхайт".

Вторият сезон на "Западен свят" с официален трейлър

Вторият сезон на "Западен свят" с официален трейлър

Какво ни очаква

В главните роли ще видим Майкъл Б. Джордан и Майкъл Шанън, чиято мисия е да изгорят всяка физическа книга в САЩ. Продукцията е екранизация на едноименния роман на Рей Бредбъри и представя едно антиутопично общество, в което пожарникарите изгарят книги. 

Снимка 350172

Източник: YouTube

Гай Монтег (героят на Джордан) се наслаждава на работата си - да подпалва и гледа как книгите изгарят. Когато обаче се запознава с едно седемнайсетгодишно момиче, детето преобръща напълно представите му. Дотолкова, че самият той започва да се пита защо изгарят всички тези книги. 

Кой е Майкъл Б. Джордан на Холивуд

Кой е Майкъл Джордан на Холивуд

"Черната пантера" и големият пробив в киното

Главната роля в "451 градуса по Фаренхайт" е трябвало да изиграе Том Круз. Филмът пък е трябвало да бъде режисиран от Мел Гибсън. Според IMDb, графиците им не са съвпаднали, затова режисьорското място е поверено на Рамин Бахрани.

Премиерата на "451 градуса по Фаренхайт" е на 20 май по HBO