Майкъл Джордан със сигурност е един от най-добрите баскетболисти, играли някога. Но сега няма да говорим за него, а за един него съименник - Майкъл Б. Джордан

Баскетболни звезди стават актьори

Баскетболни звезди стават актьори

За да покажат на младите как се играе

Майкъл Бакари Джордан е роден през 1987 г. в Калифорния. Споменаваме и презимето му, защото то означава "благородно обещание" на суахили. А и защото самият той го използва, за да избегне препратките към баскетболиста, или поне да се опита. 

Кой е човекът зад маската на Черната пантера

Кой е човекът зад маската на Черната пантера

Пътят на Чадуик Боузман

Първата му роля идва през 1999 г. в сериала "Семейство Сопрано", но по значимите му изпълнения са в "Наркомрежа" (2002-2008 г.), "Friday Night Lights" (2006-2011 г.) и "Родители" (2010-2015 г.). 

Снимка 341616

Източник: GettyImages

Първата му голяма роля в пълнометражен филм идва през 2013 г. в "Инцидентът на станция Фрутвейл", на който режисьор е Райън Куглър. Името му може да не говори много за широката публика, но той стои и зад филма "Черната пантера", в който Джордан също взима участие. Както и в "Крийд: Сърце на шампион" (2015 г.) - един от върховете на Майкъл Б. Джордан като актьор, до този момент разбира се. 

A post shared by Michael B. Jordan on

Друга негова голяма роля е тази във "Фантастичната четворка" отново през 2015 г. Любопитен факт е, че любимата му актриса е Мерил Стрийп. 

"Черната пантера" разби боксофисите

"Черната пантера" разби боксофисите

И задмина редица филми

A post shared by Michael B. Jordan on

Един от по-големите проекти, върху които Майкъл Б. Джордан работи в момента, е втората част на "Крийд", с участието на Силвестър Сталоун, който се очаква да се появи в кината в края на 2018 г.